• Lupino

ŠTA POSLIJE !


Kako ove dane, zbog uredbe Vlade, uglavnom provodimo između četiri zida, mislim da je potpuno prirodno da se zapitamo - što i kako poslije korone?

Oni koji su zaposleni u državnim institucijama vjerovatno razmišljaju o tome kako da sačuvaju svoje zdravlje, zdravlje svojih roditelja, prijatelja, djece, dok privatni preduzetnici razmišljaju, između ostalog, kako ostati u igri poslije ovih dešavanja.

Jake kompanije, koje imaju novčane rezerve da premoste ovakve situacije, su uglavnom usmjerene na smišljanje strategije za što brži povratak na tržište, i po mogućnosti, uzimanje dijela "kolača" koji je prije ove situacije pripadao konkurenciji.


Različita scenarija su trenutno u opticaju, od onih najoptimističnijih Trampovih - da će ovo trajati 15 dana i da će Amerika izaći jača, preko onih domaćih političara, da, ukoliko ova situacija bude trajala do 60 dana ćemo imati mali rast BDP-a ili će biti oko pozitivne nule, do onih pesimističkih koji idu u drugu krajnost.

Zajedničko svima je da je sve neizvjesno i da se treba spremiti za novi početak.


Tražeći odgovore na neka od ovih pitanja neletio sam na sjajan tekst https://www.blic.rs/biznis/biznisprotivkorone-sada-je-brzina-bolja-od-savrsenstva-reagujte-munjevito-ali-mirno/khen1dh koji bi se mogao svesti u slogan:


BRZINA JE BOLJA OD SAVRŠENSTVA


Ovim sloganom je sažeto sve što bi, kao informacija, trebalo da posluži jednom menadžeru, privatnom preduzetniku, privredniku... Iskoristite ovo vrijeme da osmislite strategiju, da osmislite novi start, da osmisite promjene, kako bi vaš start bio prvi. I ne zaboravite, u ovoj situaciji važna je brzina.


Sa aspekta štamparske industrije, koja je moj biznis, savjetujem svim privatnicima da u ovom vakum periodu na tenane započnu dizajn svog novog menija, flajera, ponude... i svega onog što će vam "sjutra" dati prednost da krenete sa što bolje "poole-pozicije".


Jeste li razmišljali o tome? Ako niste, razmislite.

I, zapamtite - BRZINA JE BOLJA OD SAVRŠENSTVA!

#BiznisCoronavirus

#Coronavirus

#KoronaVirus

#Dizajn

#Pripremazastamp

#StudioMouse

#Mousestudio


69 views0 comments